Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській СШ №45 завершив роботу міжнародний табір

6 серпня в СШ №45 завершив роботу міжнародний табір – повідомила прес-служба Львівської міської ради з посиланням на відділ освіти Франківської районної адміністрації.

Як повідомив “Гал-info” директор СШ №45 Володимир Кравченко, табір розпочав роботу 29 липня. Це була планова чергова зустріч учнів 10-11 класів з трьох регіонів – України (Львів), Німеччини (Берлін) та Польщі (Ольштин). Традицію започаткувала німецька сторона. Уже 10 років організатором таких таборів є Пітер Вульф. Раніше він працював у Центральній та Західній Європі, далі розширив географію на Схід. У 2004 році у Львові перебувала делегація з Берліна, яка і виступила з ініціативою запросити львівських школярів у міжнародний табір в Польщі.
У львівський міжнародний табір приїхали 11 дітей з-за кордону: 5 - з Польщі та 6 - з Німеччини. Українських дітей було стільки ж. Іноземці жили в гуртожитку кулінарного училища, що на вул. Науковій поруч із школою.
Володимир Кравченко зазначив, що в рамках роботи табору “іноземні школярі знайомились з історією Львова, його пам’ятками у формі круглих столів, побували у замках Львівщини та в Карпатах. Оскільки мова спілкування – англійська, то для участі в таборі ми вибираємо тих дітей, котрі добре знають цю мову, комунікабельні, і головне – можуть гідно представити нашу державу іноземцям”.
У 2005 році учні СШ №45 відпочивали в Ольштині, що на півночі Польщі. На наступний рік їх запросили до Берліна. “Наступного року з Берліна учасники міжнародного табору знову приїдуть до Львова. Ми плануємо підготуватись більш ретельно”, – додав Володимир Кравченко.
Фінансують цей захід благодійні організації Німеччини.

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ