Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській торгово-промисловій палаті обговорили питання економічної співпраці між Львівською областю та Індією

У Львівській торгово-промисловій палаті (ЛТПП) відбулася зустріч керівництва палати з послом Індії в Україні Дебабратом Саха — про це «Гал-info» повідомив перший віце-президент ЛТПП Юрій Пукальський.
«Посол Індії в Україні мав зустріч з керівництвом міста та області, зокрема, з Андрієм Садовим та Петром Олійником, а також вирішив зустрітися з представниками ЛТПП, — розповів Юрій Пукальський. — Під час зустрічі ми ознайомили його з основними напрямками діяльності ЛТПП, розповіли про склад підприємств. Також ми обговорили питання економічної співпраці, та проведення спільних бізнес-місій».
Як зазначив віце-президент ЛТПП, посла Індії особливо зацікавив туристичний потенціал Львівщини, зокрема, Карпати.
Зі свого боку, посол Індії зазначив, що в України та Індії є багато спільного. Насамперед, спільні проблеми подолання наслідків функціонування централізованої планової економіки. Водночас, Дебабрат Саха зазначив, що в Індії завжди існував потужний приватний сектор і тут є суттєва відмінність з Україною.
Особливий наголос учасники зустрічі робили на розвитку співробітництва у сфері туризму. Послом Індії було наголошено, що Індія дещо поступається на даний час у розвитку цього сектору Індонезії та Таїланду, але сподівається, що у найближчі кілька десятків років вдасться використати свій набагато більший потенціал. Це ж саме стосується і регіону Західної України. Посол із задоволенням зазначив, що на сьогодні наявний 25%-й ріст туристичних потоків з України в Індію щороку, зокрема завдяки наявному прямому рейсовому сполученню Київ-Делі.
Хороші і давні зв’язки індійських та українських підприємств, насамперед у сфері важкої та хімічної промисловості, дозволяють сьогодні утримувати торговий оборот на рівні 1 млрд. доларів США. Особливі перспективи у співпраці нашого регіону та Індії посол бачить у сфері розробки та поширення інформаційних технологій.
За словами посла, передумовами успіху Індії на сьогодні є поширення англійської мови як мови спілкування бізнесу та мови розробників програмного забезпечення та інвестиції в освіту.
Зі сторони Львівської ТПП було наголошено, що палата готова допомогти в організації торгової місії індійських бізнесменів у наш регіон.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ