Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському інституті Сухопутних військ урочисто склали присягу (ФОТО)

Сьогодні, 30 серпня 2008 року, у Львівському інституті Сухопутних військ відбувся урочистий ритуал складання військової присяги курсантами першого, третього і четвертого курсів. На заході були присутні почесні гості – голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, міський голова м. Львова Андрій Садовий, ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало. Про це «Гал-info» повідомили у прес-центрі Львівського інституту Сухопутних військ.
 Начальник інституту Сухопутних військ генерал-майор Павло Ткачук у своєму виступі перед особовим складом відзначив, що цей урочистий захід суттєво відрізняється від попередніх. Цього року особовий склад Львівського інституту Сухопутних військ поповнили військовослужбовці не тільки набору 2008. У строю стояли юнаки і дівчата котрі навчались в інституті за схемою «студент-курсант» та військовослужбовці автомобільного коледжу, який з квітня поточного року почав функціонувати у складі нашого вищого військового навчального закладу (термін навчання – 3 роки).
Загалом 30 вересня військову присягу на вірність українському народу склали близько 340 юнаків, котрі навчатимуться за всіма спеціальностями Сухопутних військ та 11 дівчат («культурологія», «військова журналістика»). Серед них 232 випускника загальноосвітніх шкіл, близько сотні ліцеїстів, 22 випускника гімназій, 10 чоловік з технікумів та близько 30 з училищ. Крім того серед них 7 одружених курсантів, 55 чоловік з багатодітних сімей та 10 сиріт. До вступу у ВВНЗ 13 чоловік працювали, а 39 проходили строкову військову службу. 226 чоловік проживали до вступу у місті, решта у селищах міського типу та селах. 25 військовослужбовців родом з регіонів віднесених до зони ЧАЕС. Загалом близько 230 курсантів родом з Західної України, близько 100 з Центру і Півночі. Серед цих 340 курсантів є представники всіх областей України та АР Крим.
За соціальним походженням 154 курсанти із сьогоднішніх молодих військовослужбовців з сімей робітників. 101 – вирішили продовжити сімейні традиції.
Фото -- прес-центр ЛІСВ
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ