Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському історичному музеї поселилися ляльки

Завтра у Львівському історичному музеї відбудеться відкриття виставки «Ляльки-актори», на якій буде представлено театральних та фільмових ляльок з колекції Музею археології та етнографії в м. Лодзі (Республіка Польща).
Польська колекція є унікальною у своєму роді – це найбільше зібрання ляльок у світі. До Львова ж привезли 256 ляльок. «Ці ляльки вже не грають у театрі, багатьох з них відремонтували після їхньої багаторічної роботи. На виставці також представлені маріонетки з вистави «Трьох мушкетерів», анімаційні ляльки та традиційна шопка, яку робить майже кожна краківські родина напередодні Різдва», – розповіла «Гал-info» куратор виставки Гражина Пшановська. Організатори планують встановити телевізор, на якому відвідувачі могли б переглянути уривки з мультфільмів, у яких знімалися представлені на виставці ляльки, а також спільно з Львівським театром ляльок організовувати в Італійському дворику для маленьких глядачів міні-сценки з казок.
Ідея виставки належить групі наукових творчих працівників польського Музею археології та етнографії в м. Лодзі. Виставка проводиться в рамках оголошеного ЮНЕСКО року роботи з молоддю та дітьми і триватиме з 18 травня до 31 липня. Організатори виставки обіцяють, що вхід для дітей буде безкоштовним.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ