Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському історичному музеї відкрилася виставка "Врятовані скарби"

Особливістю колекції живопису Львівського історичного музею є те, що вона тісно пов'язана з історією та культурним життям Львова. Збірка живопису започаткована колишніми музеями міста: Історичним музеєм м. Львова (заснованим у 1893 р.) та Національним музеєм імені короля Яна III Собєського у Львові (заснованим у 1908 р.). 8 травня 1940 року ці музеї були об'єднані в один — Львівський історичний музей. В цьому ж році фондова збірка живопису музею поповнилась також творами з розформованого колишнього Музею імені князів Любомирських. Зокрема, були передані парадні та камерні портрети, твори сюжетного живопису. Серед них – 17 портретів з родинної галереї Любомирських. На виставці репрезентовано 16 портретів представників аристократичної родини князів Любомирських. Однак більшість портретів потребують додаткового вивчення та атрибуції.
22 березня у Львівському історичному музеї відкрилася виставка "Врятовані скарби". Виставка – результат співпраці між Львівським історичним музеєм, Львівським філіалом Національного науково-дослідного та реставраційного центру України та ТзОВ "Пролог-Сервіс" в плані реставрації, консервації та обрамлення пам'яток живопису з фондів Львівського історичного музею. Про це повідомив „Музейний портал”.
Важливим кроком у детальному дослідженні творів стала їх реставрація, яку провели впродовж 2005–2006 років художники-реставратори Львівського філіалу Національного науково-дослідного та реставраційного центру України під керівництвом директора Мирослава Отковича.  Обрамлення творів художніми рамами виконали працівники ТзОВ "Пролог-Сервіс".
Відреставровані пам'ятки займатимуть вагоме місце в експозиції масштабної виставки, присвяченої родині князів Любомирських, відкриття якої відбудеться у Регіональному музеї м. Стальова Воля Республіки Польща у вересні 2006 року, згідно з проектом Євросоюзу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ