Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському музеї етнографії та художнього промислу відкриється виставка творів польських художників-пейзажистів Яна Волека, Єжи Гнатовскі та Анджея Кацперка

27 січня у Львівському музеї етнографії та художнього промислу відбудеться урочисте відкриття виставки творів трьох польських художників-пейзажистів Яна Волека, Єжи Гнатовскі та Анджея Кацперка. Про це повідомив „Музейний портал”.
Ця виставка присвячена 200-річчю заснування Волинської гімназії в місті Кременець. Картини, представлені на виставці, створені під час мистецького пленеру, який відбувся в Кременці в серпні 2005 року. Ідея організації такого пленеру виникла в травні 2005 року, коли польські митці приймали участь в урочистому відкритті  виставки "Польський пейзаж" у Львівській картинній галереї. Генеральний Консул Республіки Польща у Львові п. Вєслав Осуховський та п. Богдан Родзєвіч, польський промисловець, після огляду польських пейзажів заохотили організувати чергову виставку, цього разу присвячену українському пейзажу.
У цей же день в музеї відбудеться відкриття ще однієї виставки, присвяченої 200-літтю Волинської гімназії. Це виставка фоторобіт Валентини Томчук "Якщо там будеш...". У доробку Валентини Томчук є: „План-схема міста Кременець” (2000-2003), книжка “Якщо там будеш” (Кременець Словацького, 2003), книжки “Кременець” (2004, 2005), набір листівок “Кременець” (2002), набір листівок “Зарваниця” (2003), листівки з текстами із Святого  Письма, книжечка “Збараж” (двомовна, 2004), набір листівок “Замки, фортеці, палаци” (2004), книжка “Кам'яні свідки давніх подій” (2005, польською мовою).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ