Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському музеї етнографії відкрилася виставка Віри Роїк “Український рушничок”

26 липня у Львівському музеї етнографії та художнього промислу відбулося відкриття виставки “Український рушничок” Заслуженого майстра народної творчості, члена Національної Спілки художників України, члена Національної Спілки майстрів народного мистецтва України, кавалера орденів Княгині Ольги, Миколая Чудотворця та Святої великомучениці Варвари Віри Сергіївни Роїк. Про це повідомили у відділі громадських зв’язків Львівської міської ради.

 Виставка проходить у рамках Всеукраїнського туру, присвяченого 95-річному ювілею Віри Роїк. Сама авторка, незважаючи на досить солідний вік, об’їжджає Україну і бере участь у відкритті своїх персональних виставок у різних містах України. Майстриня є родом з Полтавщини, але вже більше ніж півстоліття живе у Сімферополі. Там, у зросійщеному середовищі, вона, як справжній подвижник, плекає українську культуру засобами народної вишивки.
На виставці експоновано 83 її роботи та 11 робіт її внучки Аліни Роїк і правнучки Юлії Абрамової. Роботи виконані у різних техніках народної вишивки, проте переважає улюблена техніка – полтавська гладь. Виставка триватиме до 8 серпня.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ