Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському обласному центрі зайнятості обговорили «Соціальну підтримку людей з особливими потребами на регіональному ринку праці»

Нещодавно у Львівському обласному центрі зайнятості відбулася робоча зустріч соціальних партнерів на тему „Соціальна підтримка людей з особливими потребами на регіональному ринку праці” — повідомила прес-служба Львівської ОДА з посиланням на заступника начальника відділу сприяння працевлаштуванню Львівського обласного центру зайнятості Мирослави Кушнір.
Це вже восьма така зустріч, ініційована службою зайнятості, представниками Міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів, Львівським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, Львівським обласним центром медико-соціальної експертизи, на якій порушувалися питання життєдіяльності вразливої категорії людей.
Робочий діалог відрізнявся розширенням партнерського кола — приєдналось управління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Львівській області. Заплановані конкретні дії партнери виклали у шестисторонньому договорі. У ньому передбачені актуальні завдання щодо підвищення конкурентоспроможності інвалідів на ринку праці, їх соціальної інтеграції в суспільство.
Останнім часом різноманітними заходами увагу суспільства до цих проблем привертають центри зайнятості області. Проводяться ярмарки вакансій для інвалідів, „круглі столи” із залученням органів місцевої влади, працедавців та громадських організацій. Для прикладу, у нещодавньому загальноміському ярмарку вакансій взяли участь представники тридцяти підприємств та близько 200 осіб з особливими потребами, 119 з яких скористалися послугами працедавців. 40 осіб досягли домовленості щодо працевлаштування. Окрім того, люди отримали психологічні, юридичні, профорієнтаційні консультації від працівників служби зайнятості.
Загалом упродовж 2005 року надавалися соціальні послуги 339 особам з числа інвалідів, з них звернулися з питань пошуку роботи 226 осіб (у 2004 році – 203 особи). Працевлаштовано за скеруваннями центрів зайнятості 132 таких особи проти 129 у 2004 році. Особи з обмеженою працездатністю упродовж минулого року отримали відповідні консультативні послуги (92,3%), профорієнтативні послуги (85,8%). А профконсультативних та профдіагностичних послуг було надано 25% цих громадян.
Окрім того, на робочій зустрічі обговорювалася можливість участі працівників центрів зайнятості у роботі медико-соціальних експертних комісій для визначення професійної придатності інвалідів, створення для цього відповідних умов, надання низки інформаційних послуг: про професії та спеціальності, що користуються попитом на ринку праці, а також створення сприятливих умов, аби інваліди могли започаткувати власну справу. Для цього в центрах зайнятості постійно формується база даних про вакансії для інвалідів, створені відповідні куточки, де вони можуть ознайомитися з нормативними документами, буклетами про можливості служби зайнятості та її консультативні послуги.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ