Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львівському онкоцентрі відкриють кабінет брахітерапії

4 лютого у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбудеться урочисте відкриття кабінету брахітерапії, – інформує прес-служба Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації.

Завдяки співпраці з фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» у рамках програми «Рак виліковний», яка спрямована на розвиток онкологічної служби України, у радіологічному корпусі ЛДОРЛДЦ буде встановлено систему контактної променевої терапії хворих на злоякісні новоутвори загальною вартістю 4 млн.225 тис. гривень.

Захід відбудеться 4 лютого 2013 року у Львівському онкоцентрі за адресою: Львів, вул. Я.Гашека,2а, мала конференц-зала.

Довідка:

«Брахітерапія» (контактна променева терапія) – сучасний високотехнологічний метод променевого лікування. У світовій практиці боротьби з раком брахітерапія  визнана «золотим стандартом» лікування пухлин порожнинних органів, перш за все, сечостатевої системи, стравоходу, дна порожнини рота, а також інших органів, таких як молочна залоза і, навіть, шкіра. Метод заснований на безпосередньому введенні в уражений раковою пухлиною орган джерела радіоактивного випромінювання.

Система, встановлена У ЛДОРЛДЦ включає 20-ти канальний брахітерапевтичний апарат IBt-Bebig MultiSource, рентген-установку С-арка та плануючу систему з програмним забезпеченням для планування поля опромінення, набір гінекологічних аплікаторів, джерело радіоактивного випромінювання – ізотоп кобальту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ