Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському органному залі відбувся грандіозний концерт експериментальної музики

У Львівському органному залі відбувся грандіозний концерт експериментальної музики! Олександр Пільчен презентував авторський проект Концерт для ансамблю, публіки і Телеграм-бота, який мав на меті зблизити виконавця та слухача, створити середовище, де можна творити музику разом.

Окрім звичайних інструментів, розширених технік гри на них, були використані предмети, які аж ніяк із музикою не асоціюються. Перформанс не був обмежений лише сценою. Люди могли могли тактильно взаємодіяти з музикантами. Виконавці та глядачі залучили акустику всього простору будівлі.

У перерві між “Концертом для публіки, ансамблю і телеграм-бота” звучало “Інтермеццо” для квартету, написане у співавторстві з львів’янами. Про історію його створення можна було дізнатися з відео, яке транслювалося у залі.

Експериментальна музика подобається далеко не всім. Але цей перформанс дав нам урок розуміння різноманіття і толерантності до інакшості. 

Проект Олександра Пільчена показав, що кожен, хто має владу, повинен усвідомлювати свою відповідальність. Дириґент має владу над музикантами і музикою. Цього разу самі люди отримали владу над оркестром. Це також урок про нашу готовність сприйняття нового. 

Інколи це звучало абсурдно, а інколи пробирало до кісток. Це можна назвати “театром звуків”, і у Львові прем'єра театру вдалась. А спільно з вами ми хочемо відрефлексувати, почути думки і враження. І львів'яни заслуговують на можливість вибору, адже це місто відкрите для світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ