Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському прикордонному загоні від сьогодні працюватиме пункт тимчасового тримання порушників прикордонного законодавства

Сьогодні, 20 жовтня, на території штабу Львівського прикордонного загону Західного регіонального управління ДПСУ відбулося відкриття пункту тримання порушників прикордонного законодавства. В урочистому відкритті пункту тримання брали участь  заступник директора Департаменту охорони державного кордону України Борис Марченко, начальник Західного регіонального управління ДПСУ генерал-лейтенант Володимир Карась та керівництво Львівського прикордонного загону.
На будівництво пункту тримання порушників прикордонного законодавства освоєно майже мільйон гривень. Пункт розрахований на одночасне утримування 32 осіб. Загальна площа пункту становить 300 квадратних метрів, де розміщено шість кімнат, здатних помістити від двох до шести осіб. Пункт облаштований автономним опаленням, підлогою з підігрівом, душовими кімнатами, офісними кімнатами для персоналу, зручними ліжками та тумбами для порушників, білизною та харчування. Загалом, витрати на добове утримання порушника в цьому пунктів становитимуть 20 грн.
У пункті тимчасового тримання порушники прикордонного законодавства перебуватимуть до 10 діб, за цей час прикордонники мають визначити особу, рід порушення і скерувати їх до подальших етапів відповідальності за скоєні порушення.           
  Потенційними клієнтами пункту можуть бути не лише громадяни іноземних держав, а й українці, котрі переважно є співучасниками чи організаторами незаконного перетинання державного кордону України.
Наразі найбільш часті спроби незаконного перетину державного кордону в межах Львівського прикордонного загону здійснюють громадяни Молдови. 
Найбільший потік нелегальних мігрантів зараз спостерігається на Закарпатті.   
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ