Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівському регіональному центрі зайнятості за „круглим столом” обговорили проблеми легалізації робочих місць та створення належних умов праці

«Круглий стіл» на тему „Створення нових робочих місць та проблеми легалізації зайнятості” відбувся у Львівському міському центрі зайнятості. Його організували Управління праці та соціального захисту Львівської міської ради й міський центр зайнятості. До роботи були залучені представники органів влади, державної інспекції праці, податкової інспекції, страхових фондів, профспілок, управління статистики, навчальних закладів, асоціацій працедавців. Про це повідомили у прес-службі Львівського регіонального центру зайнятості.

Начальник управління праці та соціального захисту Львівської міської ради Ганна Ямброс проаналізувала тенденції на ринку праці Львова. Особливий наголос вона зробила на створенні нових робочих місць, а також на важливості та актуальності легалізації зайнятості населення.
Учасники «круглого столу» обговорили проблемні питання нелегальної зайнятості. Це, зокрема, і відсутність захисту найманих працівників з питань трудових прав і гарантій, установлених законодавством, участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, зменшення надходжень до бюджетів усіх рівнів і державних соціальних страхових фондів. Водночас наголошувалося на необхідності стимулювання працедавців до створення нових робочих місць, удосконалення чинного законодавства, щоб підприємствам було вигідно працювати легально.
У ході обговорення було прийнято рішення про створення у Львові комісії щодо легалізації робочих місць з метою подолання негативних тенденцій у сфері зайнятості, створення належних умов праці, підвищення ефективності системи соціального захисту населення. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ