Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львівському центрі репродуктивного здоров’я пройде День відкритих дверей

29 травня 2018 року, День відкритих дверей у Львівському обласному центрі репродуктивного здоров’я.

Кожна п’ята подружня пара в Україні не може завагітніти. Майже 59% жінок і 41% чоловіків, які звертаються у Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я, страждають на безпліддя.

Проте, це – не вирок. А лише чергове випробовування, яке допомагають подолати спеціалісти Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення.

Протягом року до фахівців Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення звертається майже 2 500 подружніх пар. З них понад 65% пар, унаслідок правильно поставленого діагнозу, сучасного лікування та професіоналізму спеціалістів Центру, – отримують омріяну вагітність та змогу народити бажану дитину.

За словами керівника Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення Марії Малачинської, досягнути високих результатів у клініці зуміли завдяки впровадженню інновацій в лікуванні, професіоналізму персоналу. Не менш важливими є впровадження інновацій в адмініструванні Центром, що дозволяє лікарям більш ефективно займатись здоров’ям пацієнтів, а самі пацієнти - отримують високий рівень обслуговування.

Серед досягнень Львівського обласного центру репродуктивного здоров’я населення  Марія Малачинська виокремлює найголовніші:

  • Електронна карта пацієнта, на яку Центр перейшов ще з 2012 року. Таким чином лікарі мають можливість ефективно комунікувати між структурними підрозділами, швидше знаходити інформацію про пацієнта.
  • Створення структурного підрозділу «Клініка, дружня до молоді». У такий спосіб клініка проводить профілактику, оскільки в юному віці можна запобігти інфекціям, які передаються статевим шляхом, що у майбутньому дуже часто призводять до безпліддя.
  • Принцип «чиста лікарня», який дозволяє дуже щільно підійти до інфекційного контролю, оскільки асептика, антисептика та безпека пацієнтів є дуже важливими чинниками.
  • Отримання сертифікату ISO 9001. Він дозволив лікарям, середньому та молодшому медперсоналу Центру пройти навчання, затвердити певні підходи до тих чи інших методик, структуризувати роботу, починаючи від заходу пацієнта у центр і закінчуючи будь-якими маніпуляціями.
  • Так звана «хірургія одного дня», адже в Європі 70% операцій проводяться в «хірургії одного дня». Цей напрямок дозволяє зекономити фінансовий ресурс. Це також краще і для самого пацієнта, бо, як кажуть, вдома і стіни лікують: психологічний контакт із рідними сприяє швидшому одужанню. Зрештою, ці пацієнти, які прийшли вранці в установу і покинули її після ендоскопічних хірургічних втручань, стимулюють до швидшого одужання, оскільки пацієнт змушений більше рухатися.
  • За підтримки облради та облдержадміністрації вдалося реалізувати проект по енергозбереженню: повністю замінено вікна, утеплено фасад.
  • Виїзди у райони області для консультування населення. Бригада у складі акушер-гінеколога, уролога, лікаря ультразвукової діагностики раз в місяць їздить по районах.

Таким чином, у 2017 році спеціалісти закладу здійснили 50 кураторських виїздів, проконсультували 1476 пацієнтів. Майже 2000 пацієнтів лікувалися у закладі стаціонарно.

Окрім цього, Центр здійснює профілактику та діагностику дисгормональних захворювань молочної залози. Минулого року мамографію в клініці пройшли майже 1700 пацієнтів після 40 років. 190 жінок (а це – 11%) скеровано на подальші обстеження з підозрою на онкопроцеси.

Також завдяки наявності ендоскопічного обладнання в Центрі проводяться ендоскопічні методи лікування (гістеро,- та лапароскопія).

Окрім цього, минулого року в установі проведено різноманітні заходи з метою підвищення поінформованості населення з питань планування сім’ї та пропаганди здорового способу життя для збереження репродуктивного здоров’я.

Довідка:

Комунальний заклад Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення забезпечує  спеціалізовану, консультативну, діагностичну та лікувальну допомогу у таких напрямках:

  • сім’ям в попередженні непланової вагітності;
  • жінкам з безпліддям різного ґенезу, невиношуванням вагітності;
  • жінкам в активному репродуктивному віці;
  • жінкам в період преклімаксу та клімаксу;
  • чоловікам з порушенням репродуктивного та сексуального здоров’я;
  • дівчаткам-підліткам з ризиком на формування порушення репродуктивної функції;
  • здійснює профілактику та лікування інфекційних хвороб, які передаються статевим шляхом і впливають на репродуктивне здоров’я;
  • забезпечує неінвазивну пренатальну діагностику вагітних;
  • здійснює профілактику та діагностику дисгормональних захворювань молочної залози.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ