Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському університеті ім. І.Франка не скорочення, а оптимізація

Останнім часом у соціальних мережах ширитися інформація про те, що у Львівському національному університеті ім. Івана Франка планують скоротити близько 200 працівників.

Гал-інфо скерувало до ЛНУ ім. І. Франка інформаційний запит з цього приводу.  У  відповіді йдеться про те, що скорочення нема, однак відбуваються оптимізаційні процеси.

Подаємо текст відповіді: «Звільнення науково-педагогічного та допоміжного персоналу, який перебуває на держбюджетному фінансуванні у Львівському національному університеті імені Івана Франка, не відбувається. Відповідно, жодних розпоряджень щодо зменшення кількості працівників чи оптимізації структури ЛНУ ім. Івана Франка з Міністерства освіти і науки України станом на сьогодні на адресу Університету не надходило. Також, немає жодних внутрішньоуніверситетських наказів щодо скорочення кількості персоналу.          

Уже тривалий час в Університеті відбуваються певні оптимізаційні процеси, які передбачають приведення у відповідність до фінансових можливостей і сучасних вимог структури Університету, а відповідно і кількості працівників, які отримують заробітну платню з коштів спеціального фонду ЛНУ ім. Івана Франка (надходження з платного навчання). Проте жодного планового скорочення працівників не відбувається, а ставки закривають і виводять зі штатного розпису у тому випадку, коли вони є вакантними».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ