Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівському університеті імені Франка обговорять питання євроатлантичної інтеграції України

Сьогодні, 3 листопада 2006 року, у Львівському національному університеті імені Івана Франка розпочала роботу IV Міжнародна конференція із серії „Європейське право сьогодні: наука, освіта, практика” на тему „Моделі розвитку України в контексті євроатлантичної інтеграції”. Основні питання, які розглядають учасники конференції, – це питання європейської інтеграції України; участь України у внутрішньому ринку ЄС ; модель та перспективи розвитку економіки України (соціальний, економічний та політичний аспекти).
Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Яцек Ключковський  наголосив на важливості створення нового формату співпраці між Україною та ЄС. „Внутрішнім завданням України перш за все є побудова зони вільної торгівлі, — зазначив посол. — Окрім того, Україні потрібно побудувати конкурентоспроможну економіку, яка б мала успіх за кордоном. І хоча ЄС ще не готовий говорити про членство України, проте Україні потрібно проводити внутрішні модернізаційні заходи”.
Заступник голови місії та генеральний консул Великобританії в Україні Мартін Харріс зазначив під час конференції, що нинішній Євросоюз відрізняється від того, що був кілька років тому, оскільки розширення Союзу дає нову динаміку розвитку: „Україна є авторитетним партнером для ЄС; українці показали, що дотримуються основних цінностей Європи, — наголосив Мартін Харріс — Приємно те, що зараз в Україні справді демократія і справжній парламент, проте актуальною проблемою у розвитку стосунків України та ЄС залишається боротьба з корупцією”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ