Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівському університеті відкрилися студії латиської мови

23 березня, за сприяннями Посольства Латвійської Республіки в Україні та Почесного консульства Латвії у Львові, на факультеті міжнародних відносин Львівського національного університету ім. Івана Франка відбулося відкриття студій латиської мови у рамках Центру балтистики, – повідомили у Львівському прес-клубі.

 

У відкритті взяли участь Почесний консул Латвійської Республіки у Львові Володимир Гарцула,  декан факультету міжнародних відносин, професор Маркіян Мальський та студенти, які бажають вивчати латиську мову. Володимир Гарцула наголосив на важливості цієї події та майбутній перспективі Центру балтистики, наразі єдиного в Україні.

 

Латиську мову у львівському Центрі балтистики викладатиме доктор філологічних наук, поет та літературознавець Юрій Садловський. Окрім вивчення латиської мови, як другої іноземної, студенти ЛНУ ім. Франка матимуть можливість ознайомитися з історією, культурою, фольклором, мовою та літературою Латвії. Центр також підвищуватиме живий інтерес до латиської культури та мови як до об’єкту наукових досліджень, сприятиме розвитку співпраці в галузі балтистики та україністики між вченими, науковими організаціями України, Латвії, Литви та інших країн. Головна мета Центру балтистики - організація просвітницької діяльності серед учнівської та студентської молоді і тих, кого цікавить балтійський регіон (політика, економіка, бізнес, туризм тощо). Аналогічні Центри вже працюють у Європі (Німеччина, Швеція, Чехія) та Росії.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ