Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівських будинках почали відключати воду

Сьогодні у всіх житлово-будівельних кооперативах та об’єднаннях співвласників багатоквартирних будинків, які заборгували ЛМКП «Львівводоканал» припиняють подачу води, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Аби це зробити, не потрібно вдаватися до послуг полтавського «Спрута», адже і ЖБК, і ОСББ є юридичними особами, тому «Львіводоканал» має можливість відмикати ці будинки повністю, а не окремі квартири. Відтак, комунальники уже від’єднали 4 будинки на вул. Стрийській, 87, 87а, 89, 91. Загальна сума боргу яких понад 15 тис. грн. Під загрозою відімкнення опинилися ще 20 ЖБК та ОСББ, які не сплачують за водопостачання.  «Нам доводиться вдаватися до таких жорстких заходів, позаяк рівень оплати львів’ян за воду незадовільний. У січні ми отримали лише 6,6 млн. грн. (78% від нарахованого). Станом на сьогодні львів’яни оплатили лише 70%. Відтак, чи вдасться нам розрахуватися з енергетиками та втримати цілодобове графік подачі води цілковито залежить від мешканців Львова», – повідомив директор ЛКП «Львівводоканал» Мирослав Заплатинський.

 

Львівська міська рада просить львів’ян терміново сплатити свої поточні платежі та борги за воду. Інакше місто залишиться без води.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ