Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У львівських ровах біля Арсеналу митці презентуватимуть свої твори

До Дня міста у Львові відкриють відновлений бійничний мур поблизу Арсеналу, де організують мистецьку фосу, - про це під час прес-конференції розповів директор львівського Музею ідей Орест Дзиндра.
„Ми хочемо дати простір для тих ремісничих спільнот, які ще живуть і діють. Це має бути місце, яке розширить ареал цікавого в місті”, - прокоментував Орест Дзиндра. Згідно з новим проектом, реконструюють та облаштують площу позаду Арсеналу, а верхню галерею над ровом зроблять прохідною. „Така вулична форма діяльності влаштує багатьох митців, головне -- надати цьому відповідного вигляду, не зіпсувати враження від архітектурного ансамблю”, - прокоментував Орест Дзиндра.
На разі проект в рамках реконструкції площі фінансує міська рада. Цілком імовірно, що опікуватиметься „мистецькою фосою” Музей ідей. „Якщо Музей ідей виступатиме провайдером - то діяльність мистецької фоси відбуватиметься суто на громадських засадах”, - прокоментував Орест Дзиндра. За його словами, зараз провідні львівські митці соромляться виставляти свої твори на вернісажі, тому місто потребує оновлення мистецького простору.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ