Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У львівських школах мерзнуть діти – депутат

Голова фракції "Фронт Змін" у Львівській міській раді Михайло Хміль звернувся до міського голови міста Львова Андрія Садового щодо неприпустимих випадків зловживання владою окремими управліннями виконавчих структур. Як наголосив депутат, по вертикалі управління освітою Львова поширюються неофіційні "накази", скеровані до директорів загальноосвітніх шкіл. Зокрема, посадовці отримують вказівки від начальства обмежувати повітряно-тепловий режим у шкільних закладах. Як наслідок – відбувається недотримання офіційно встановлених норм температури повітря в приміщеннях шкіл, повідомила прес-служба ЛОО «Фронт Змін».

У виступі Михайло Хміль зазначив, що відповідно до вимог державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПін 5.5.2.008-01 температура повітря в класах і кабінетах повинна становити 17-20 градусів. Внаслідок виконання незаконних вказівок щодо обмеження вказаного температурного режиму, показники термометрів у багатьох шкільних приміщеннях Львова опустились до 8-17. Така температура є зовсім неналежною і може створювати серйозну загрозу для здоров’я школярів. "Відстоювати інтереси дітей наважується не кожен директор, адже невиконання вказівки щодо зниження температур обертається для нього отриманням догани, - зазначив Михайло Хміль. - Директори шкіл стали заручниками ситуації, в якій змушені вирішувати, що принесе їм меншу шкоду – виконувати чи не виконувати завідомо незаконну вказівку. А дітям, і це найстрашніше, залишається лише сподіватись, що їхній директор прийме рішення на їх користь".

Михайло Хміль звернувся до депутатського корпусу з проханням підтримати звернення та терміново вплинути. "Залякування та маніпулювання з метою прийняття рішень, які порушують права дітей, є абсолютно неприпустимими! Звертаюся до Вас із наполегливим проханням розібратись у вказаній ситуації, з’ясувати, хто винуватий та забезпечити належні умови для здійснення своїх посадових повноважень директорами шкіл міста Львова", - підсумував голова фракції "Фронту Змін" у ЛМР.

Натомість як повідомила сьогодні,26 січня, в. о. начальника управління освіти Львівської міської ради Катерина Гороховська, зараз всі навчальні заклади опалюються у відповідності до норм.

«Тепловий режим є в нормі. Школи регулювали тепло, коли була плюсова температура на вулиці. Зараз всі навчальні заклади опалюються у відповідності до норм.Крім того, ми попросили підвищити температуру подачі з котелень.

Зараз на подачу тепла у школах у нас зауважень немає. Коли регулювали тепло, була плюсова температура на вулиці. Зараз таких випадків ми не маємо. В управління за останній тиждень таких звернень не поступало і на гарячу лінію теж», - зазначила в.о. начальника управління освіти Львівської міської ради Катерина Гороховська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ