Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівських школах святкують День української писемності та мови

Сьогодні, 9 листопада – День української писемності та мови. У міських навчальних закладах проводять заходи «Відтворення у слові історії нації», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За наказом управління освіти, у всіх міських навчальних закладах сьогодні відбуваються святкування на честь Дня української писемності та мови на тему: «Відтворення у слові історії нації». У школах проводять урочисті академії, круглі столи, презентації учнівських проектів, відкриті уроки, класні години та інше.

«День української писемності та мови – це загальнонаціональне свято. Важливо проводити заходи, покликані виховувати у школярів патріотичність, національну піднесеність, духовність, любов до українства. Не лише сьогодні, а і повсякчас ми плекаємо рідне слово і вчимо наших дітей поважати і цінувати культурні і духовні надбання нації», –зазначає Галина Слічна, начальник управління освіти ЛМР.

Нагадаємо, у Львові триває міський етап всеукраїнських учнівських олімпіад. У неділю, 11 листопада, відбудуться шкільні олімпіади з української мови.

Довідка:

День української писемності та мови – свято, яке щороку відзначаєтьсяв Україні9 листопада, починаючи з 1997 року.За православним календарем – це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ