Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У „Львівтеплоенерго” потрібно інвестувати 80 млн євро для модернізації тепломережі Львова, щоб не підвищувати ціни на послуги теплопостачання

Для того, щоб не підвищувати ціни на послуги теплопостачання, в  ЛМКП „Львівтеплоенерго” потрібно інвестувати  80 млн євро для модернізації тепломережі Львова. Про це  «Гал-info» повідомила прес-секретар ЛМКП „Львівтеплоенерго” Оксана Гнатишин.
За її словами, міський  виконавчий  комітет буде розглядати питання  компенсації з міського бюджету затрат ЛМКП «Львівтеплоенерго», які підприємство зазнало під час опалювального сезону у зв’язку з подорожчанням газу майже у півтора раза. Також, щоб не підвищувати ціни на послуги теплопостачання, на підприємстві розглядають питання про інвестування коштів в модернізацію тепломережі Львова. Для цього спільно з французьким Бюро економічного менеджменту розроблено проект, який потребує 80 млн євро.
Проект розрахований на три етапи: на першому етапі передбачається за п’ять років в 1235 будинках, які обслуговує „Львівтеплоенерго” встановити індивідуальні пункти в кожному будинку, які будуть забезпечувати гарячою водою та тепловою енергією, регулювати температуру на першому та верхніх поверхах, дозволить включати – виключати опалення залежно від погодних умов. На другому етапі планується поміняти 120 км тепломережі, оскільки втрати при транспортуванні теплоенергії становлять 30%. На третьому етапі - модернізація ТЕЦ – 1, яка має 40% теплонавантаження міста, – розповіла Оксана Гнатишин.
Нагадаємо, орієнтовна сума компенсації за перший квартал 2006 року становить 19 млн грн. Рівень розрахунку за спожите тепло на середину квітня становив 80%, а борг за спожитий газ ЛМКП «Львівтеплоенерго» — близько 14 млн грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ