Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У «Львівтеплоенерго» пояснили, чому гарячої води не буде майже місяць

Відсьогодні, 23 квітня, припинилось постачання гарячої води у понад тисячу житлових будинків Львова. Пов’язані з цим гідравлічні випробовування триватимуть до 20 травня. З проханням прокоментувати ситуацію Гал-інфо звернулось до ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Фото: Гал-інфо

Так, за словами заступника головного інженера з експлуатації ЛМКП «Львівтеплоенерго» Сергія Андреюка, гідравлічні випробування проводитимуть в межах ТЕЦ-1 і ТЦ «Північна».

«Роботи проводяться для того, щоб перевірити наші трубопроводи на щільність і міцність. Ми хочемо виявити всі можливі недоліки і ліквідувати їх до початку нового сезону опалювання, щоб безаварійно його пройти. Такі випробування відбуваються раз на рік – як правило, після закінчення опалювального сезону», - пояснив Сергій Андреюк.

Як відомо, сьогодні від ТЕЦ-1 буде відключено 764 житлових будинки, а від ТЦ «Північна» - 258 будинків в межах міста.

«ТЕЦ-1 обслуговує Сихівський масив, райони вул. Стрийської та вул. Гашека, вул. Дж. Вашингтона та вул. Пасічної, а також Новий Львів. ТЦ «Північна», своєю чергою, обслуговує весь Шевченківський район. Всім мешканцям цих районів вимкнули теплу воду в один день. Постачання відновлять не одразу, а поетапно. Першим, мабуть, підключать Сихів, потім вул. Володимира Великого та вул. Наукову. Всім гаряче водопостачання відновлять з 20 травня. Можливо, певні райони отримають його швидше», - додав представник ЛМКП «Львівтеплоенерго».

 

Фото: Гал-інфо

На запитання журналіста Гал-інфо про те, чому випробовування триватимуть майже місяць, Сергій Андреюк відповів:

«Це триватиме так довго тому, що мережі є зношені і старі, відповідно мають багато тріщин. Оскільки ми також проводимо нульову зупинку ТЕЦ-1 і ТЦ «Північної», то на станціях готують обладнання до початку нового опалювального сезону. Воно працює цілодобово, тому знадобиться 2-3 тижні, щоб підготувати його до наступного сезону. Ми постійно виявляємо несправності мережі.  Саме для того і зупиняємо подачу гарячої води, аби ліквідувати всі ті недоліки, виявлені впродовж опалювального сезону».

Заступник інженера також додав, що львів’яни вже звикли до таких перевірок, а тому готові до обмеження постачання гарячої води. За його словами, з ситуації мешканці виходять по-різному: хтось поставив собі електричні бойлери, а хтось використовує для підігріву води газ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ