Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львов відзначили десятиріччя Асоціації медичних сестер

Асоціації медичних сестер Львівської області виповнилось 10 років, повідомили в головному управлінні охорони здоров’я Львівської ОДА.

Сьогодні у лікуавально – профілактичних закладах області працює 24 тисячі 104 молодших медичних спеціалісти: з них 1825 медичних сестер, 18 заступнників головного лікаря з медсестринства, 128 головних медсестер ЛПЗ, 945 старших медсестер відділень. На Львівщині створено 57 районних та міських осередків асоціації, в яких нараховується 5621 медична сестра – член ЛОАМС.

Урочистості з нагоди 10-річчя асоціації відбулися 28 березня у Львівському Національному Академічному театрі опери і балету ім.С.Крушельницької.

Участь в урочистому святкуванні брали заступник голови - керівник апарату Львівської облдержадміністрації І.Груник, голова комісії з питань бюджету соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Я.Качмарик, президент асоціації медсестер України, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з медсестринської справи Г.Івашко, заступник начальника ГУОЗ ЛОДА О.Середа, представники асоціацій медсестринської справи Польщі, Словаччини, Чехії, Німеччини та регіонів України.

У своєму вітальному слові заступник голови - керівник апарату Львівської облдержадміністрації І.Груник зазначив, що медсестринська ланка – це основа медицини, подякував медсестрам за нелегку працю і нагородив кращих з них грамотами Львівської ОДА та подяками.

Президент асоціації медсестер України Г.Івашко зазначила, що саме у Львові був започаткований перший випуск бакалаврів з медсестринської справи і ЛОАМС входить до десятки кращих асоціацій медсестер України.

У цей урочистий день слова подяки звучали на адресу всіх, дотичних до благородної справи медсестринства: ГУОЗ ЛОДА, обкому профспілки медичних працівників Львівщини, ЛНМУ ім.Д.Галицького, медичних коледжів ім. А.Крупинського та післядипломної освіти, спонсорам Львівської асоціації медсестер фірмам „Лізоформ медікал” та „Юрія-Фарм”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ