Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові 100 авторів представлять свої лялькові творіння

Другий львівський фестиваль «Ляльковий світ відбудеться з 15 по 26 вересня уНаціональному музеї етнографії та художнього промислу. Про це повідомили організатори.

До участі у Другому львівському фестивалі «Ляльковий світ» зголосилися вже більше 100 авторів з країн Східної Європи та Прибалтики. Організатори очікують близько 20 000 відвідувачів заходу.

Львівський фестиваль «Ляльковий світ» - перший на території України фестиваль ляльки, метою якого є ознайомлення широкої аудиторії з феноменом авторської ляльки та поширення культури лялькової творчості.

У фестивалі 2009 року взяло участь близько 50 авторів-лялькарів з усієї України та близького зарубіжжя. Географія учасників фестивалю – Київ, Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Івано-Франківськ, Кіровоград, Одеса, Ужгород, Харків, Черкаси, Тернопіль, а також Росія. Серед експонатів було представлено текстильну, вузликову, валяну, в’язану та килимову ляльки, ляльку-мотанку та ведмедиків Тедді. В рамках Фестивалю пройшли різноманітні майстер-класи, літературні дитячі та дорослі марафони, виставка художньої фотографії на тему ляльки.

Аудиторія Фестивалю налічувала близько 10 000 чоловік. Відгомоном Фестивалю стало відкриття в грудні 2009р. виставки авторських лялькових ялинок в КМЦ «Львів» на території ТВК «Південний», а також представництво проекту «Ляльковий світ» на ІІ Міжнародній виставці-ярмарку Fine-Art Ukraine 2010

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ