Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові 20 січня відкриють україномовну книгарню

У Львові в приміщенні на вул. Личаківській, 22 відкриють книгарню української книги ім. Маркіяна Шашкевича. Приміщення на першому поверсі площею 75,7 кв м було надано в оренду терміном на 10 років ухвалою сесії Львівської міської ради від 21 листопада 2013 року для торгівлі українськими книгами та журналами, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«При переданні приміщення в оренду економічна складова питання не завжди є домінантною. Ми мусимо дбати і про духовну складову життя громади міста. Тому ми останні роки працюємо так, що у Львові з’явилася ще одна можливість для наших мешканців придбати для свого користування видання українською мовою», – каже міський голова Львова Андрій Садовий.

«Урочисте відкриття книгарні відбудеться у понеділок о 13.00 год. Тут буде змога представити покупцю близько 8 тисяч книг. Також ми облаштували арт-галерею, де можна буде проводити виставки картин, фотографій тощо», - сказав голова Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини Михайло Ватуляк.

Книгарня відкривається за підтримки:

·Асоціації видавців та книго розповсюджувачів Львівщини,

·Шашкевичівської комісії у Львові,

·Національної спілки письменників України,

·Ліги українських меценатів,

·Товариства «Україна-Світ»,

·Львівського обласного відділення конгресу української інтелігенції,

·Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів,

·Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ,

·Фонду підтримки національно-духовного відродження ім.Д.Блажйовського.

Нагадаємо, у Львові вже існує книгарня української книги ім. Богдана-Ігоря Антонича на вул. С.Бандери, 33. Приміщення було передано в оренду способом некомерційного конкурсу з умовою, що цільовим використанням приміщення буде торгівля українськими книгами та журналами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ