Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові 29 листопада фестиваль «Берегиня»

У Львові 29 листопада відбудеться ІV фестиваль родинної творчості «Берегиня». Фестиваль проходитиме у приміщенні театру Юного Глядача (вул.. Гнатюка, 11). Триватиме захід з 10.00 до 14.00 години. Проводить фестиваль мистецько-терапевтичний центр «Непротоптана стежина» за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради, – повідомила прес-служба міськради.

 

Метою заходу є зміцнення та підтримка родин, в яких виховується дитина з особливими потребами, а також багатодітних сімей; розвиток їхніх творчих здібностей. Сім’ї мають можливість спільно показати свою творчість у будь-якому виді мистецтва: театральному, музичному,образотворчому чи будь-яких інших.

 

Важливим є те, що сім’я готується до фестивалю разом, і в процесі своєї творчої реалізації може здобути більше, ніж просто можливість виступу, а саме: налагодження стосунків в родині, покращення сімейного самопочуття.

 

«Соціальну підтримку таких сімей можна проводити різними шляхами. Сьогодні в Україні активно розвиваються методики творчої реабілітації. Державні та недержавні організації адаптовують закордонні методи, або розробляють свої власні. Поезія, музика, театр, образотворче мистецтво – все це є величезним інструментом на шляху реабілітації та соціалізації неповносправних осіб, сімей в яких вони виховуються, а також багатодітних родин», - розповідає директор організації МТЦ “Непротоптана  стежина” Віра Войтюк.

 

Мистецько-терапевтичний центр „Непротоптана стежина” протягом восьми років займається організацією мистецьких акцій за участю людей з особливими потребами на Західній Україні. Організовує поетичні зустрічі, конкурси, творчі виставки, пісенні та театральні фестивалі. У 2007 році організація розпочала реалізацію родинної програми, в рамках якої проводить навчальні табори для сімей та фестиваль родинної творчості «Берегиня».

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ