Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові автостанцію на Хмельницького, 225 планують реконструювати за 3 млн грн: хто інвестор – таємниця

Автобусну станцію №2, що у Львові Б. Хмельницького, 225, планують реконструювати. Про це йшлося сьогодні, 20 листопада, на громадських слуханнях проекту містобудівного обґрунтування «Будівництво комплексу автовокзалу з влаштуванням офісних, торгівельних закладів та закладів харчування з реконструкцією існуючої споруди на вул.. Б. Хмельницького, 225 у м. Львові»

 

За словами представника замовника, директора ТзОВ «СІД» Ігоря Лібовича, споруда автостанції № 2 була побудована в 80-ті і обслуговувала 80 виїздів на день. Тепер тут щодня відправляється 700 рейсів, а це 5-6 тисяч пасажирів.

 

Отож, попри те, що автостанція відноситься до третього класу, за кількість перевезень вона відповідає першому, чого не можна сказати про саму будівлю станції . Тому для покращення умов перевезень та для збільшення комфортності пасажирів (автостанція немає ні залу очікування, ні кімнати зв’язку, ні кімнати матері та дитини, ні кімнати міліції), Ігор Лібович пропонує реконструювати будівлю станції.

 

«Утримувати нову будівлю самостійно буде складно, тому ми плануємо до автостанції включити також і заклади громадського харчування, офісні центри, торгівельні заклади, які будуть давати додатковий дохід», - додав Ігор Лібович.

 

За словами архітектора Романа Свидницького, проект передбачає будівництво споруди на 3-4 поверхи, аби вона не домінувала над будівлями навколо. Також Роман Свидницький наголосив, що на час реконструкції чинна автостанція буде діяти, адже невідомо наскільки часу затягнуться роботи.

 

Кошторис майбутньої реконструкції становить 3 млн гривень, але ця цифра не є остаточною. Щодо наявності інвесторів, то замовники відповіли, що це комерційна таємниця.

 

Ігор Лібович повідомив, що при погодженні проекту вони намагатимуться встигнути зробити усе заплановане до Євро-2012, адже автостанція – це перше, що бачить турист, коли приїжджає до Львова.      

 

Наразі проект рекомендовано до подальшого погодження, при умові наявності позитивного висновку управління архітектури.

    

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ