Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові безпритульним тваринам пропонують не притулок, а евтаназію

Львівські захисники тварин заступилися за безпритульних котів, які живуть на території одного з театрів. Окремі театрали викликали живолупів задля знищення тваринок. Захисники вимагають гуманнішого ставлення.

У сусідстві з десятком котів театральна трупа Першого українського театру для дітей та юнацтва працюють вже більше року. Котики чудово обжилися у подвір’ї, що не подобається окремим театралам та адміністрації. Вони скаржаться на неприємний запах, незадовільну санітарну ситуацію та поведінку тварин під час вистав, коли ті хаотично виходять на сцену. Театрали неодноразово зверталися у комунальну службу для вилову тварин. Востаннє це було кілька днів тому. Дізнавшись про виклики живолупів, захисники тварин розцінили такі дії негуманними, адже коти не представляють жодної загрози. В інтерв’ю Deutsche Welle директор притулку для тварин «Милосердя» Наталія Кузнєцова зауважила, що захисники тварин скерували листи у відповідні управління міста із застереженням щодо жорстокого поводження з тваринами. Тим паче, що є особи, які доглядають за тваринами у театрі, додала Кузнєцова.

Товариство захисту тварин готове посприяти у стерилізації котів задля гуманного регулювання чисельності, чи влаштування у притулок, додала вона.

У Західноукраїнському товаристві захисту тварин повідомили, що у Львові є програма з регулювання чисельності безпритульних тварин, в якій і передбачено окремі кошти (більше 100 тисяч гривень) на стерилізацію тварин, яких виловлюють. Утім, ця програма не фінансується вже понад рік. Хоча у бюджеті на цей рік теж закладено понад сотню тисяч гривень на стерилізацію. Тварин, яких виловлює комунальне підприємство, утримують кілька днів і роблять евтаназію, якщо господар не зголосився, або не знайдено притулку. Ситуація ускладнюється й тим, що Львів досі немає жодного муніципального притулку для тварин, каже голова товариства Андрій Курач. Зведення одного притулку на кількасот місць обійдеться у 3-4 мільйони гривень. До товариства навіть надходять повідомлення про відстріл тварин, одне із них було з Трускавця, повідомили в товаристві. Курач каже, що стерилізація тварин в місті нині зазвичай відбувається за кошти власників тварин чи громадських організацій.

Скільки безпритульних тварин у місті невідомо. Цю цифру планують вирахувати цьогоріч у межах спільного з ЄС проекту. Львів виграв грант у кілька мільйонів гривень на покращення роботи з безпритульними тваринами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ