Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові боролись з наркорекламою

Сьогодні, 15 лютого, громадські організації “Вільні Люди-Львів”, “Молодіжний Націоналістичний Конгрес-Львів”, спільно з Патрульною поліцією у Львівській області зафарбовували відкриту рекламу наркотиків на фасадах львівських будинків, у рамках громадської кампанії «Стоп наркотик». Метою кампанії є максимальна протидія наркообігу у Львові, повідомили у прес-центрі кампанії.

Віднедавна в місті почали з’являтися написи з відкритою рекламою сайтів чи посилань, через які можна придбати наркотики. 6 лютого,  стартував публічний моніторинг Львова, під час якого виявлені написи позначали на онлайн карті. Загалом, протягом 9 днів, спільними зусиллями активістів та небайдужих львів’ян вдалось зафіксувати майже 500 написів по всьому місту.

Перед стартом акції, організатори провели інструктаж для учасників, поділились на активні групи та розійшлись по розприділених квадратах. Волонтери охопили центральну частину Львова, Личаківський район, Франківський, Шевченківський райони, таким чином зафарбувавши понад 200 написів.

“Кампанія “Стоп наркотик” не має часових обмежень, після сьогоднішнього результату ми не перестаємо працювати. Враховуючи надзвичайну активність львів’ян, я впевнений, що в наших силах очистити Львів від наркореклами. Моніторинг не припиняється”, — розповідає координатор кампанії Андрій Бень.

Усі зафарбовані написи волонтери позначили на публічній онлайн карті іншим кольором. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ