Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

У Львові борються з інтерактивними клубами

Впродовж 2009-2011 років департамент економічної політики Львівської міської ради не видав жодного дозволу на розміщення інтерактивних клубів, повідомила прес-служба ЛМР.

Водночас, за цей період скеровувались листи Президентові України, Голові Держкомпідприємництва в Міністерство внутрішніх справ України, Генеральну прокуратуру України, прокуратуру Львівської області та неодноразово в Головне управління МВСУ у Львівській області, ДПА у Львівській області, прокуратуру міста Львова щодо необхідності припинення функціонування інтерактивних клубів та притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у таких закладах.

«Питання вирішення цієї проблеми на загальнодержавному рівні також піднімалось під час перебування у Львові 12-17 квітня 2010 року міжвідомчої урядової робочої групи з аналізу соціально-економічного розвитку міста Львова та вивчення основних проблемних питань, що потребують вирішення на урядовому рівні», - розповідає директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Ухвалою міської ради від 15.03.2007р. №622 «Про впорядкування діяльності комп’ютерних клубів у м. Львові», розмежовано повноваження виконавчих органів міської ради та правоохоронних органів щодо впорядкування функціонування комп’ютерних клубів на території міста та недопущення перебування у приміщеннях клубів дітей у невстановлений час.

Цією ухвалою також встановлено механізм призупинення чи анулювання департаментом економічної політики дозволу на розміщення об’єкту сфери послуг (комп’ютерного клубу, інтернет-клубу та інтернет-кафе) на підставі інформації відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики щодо виявлених порушень під час проведених комісійних рейдів.

За період з 2007 по 2011 роки департаментом економічної політики, на підставі інформації відділу у справах дітей та правоохоронних органів, анулював дозволи на розміщення комп’ютерних клубів ПП Сніцарчука В.Б. за адресами вул. Котлярська, 11 та вул. Кульпарківська, 122.

Відділ у справах дітей Шевченківської районної адміністрації проводив профілактичну роботу з неповнолітніми особами, яких було виявлено у інтерактивному клубі 25 листопада 2010 року за адресою вул. Хвильового, 14а. Під час обстеження, яке проводили представники Шевченківської райадміністрації 4 січня, встановлено, що такий заклад не функціонує.

Також наприкінці 2010 року ліквідовано інтерактивні клуби на вул. Городоцькій, 41 та 71, на вул. Старій.

«Зараз триває процес закриття караоке-клубу «888» в проїзді Крива Липа. На вулиці Словацько, 5 закрився інтерактивний клуб в результаті перевірок міліції та районної адміністрації», - розповідає голова Галицької районної адміністрації Ірина Маруняк.

Нагадаємо, ще 16 грудня 2010 року міський голова Андрій Садовий звернувся з відкритим листом до Президента України, прем’єр-міністра та голови Верховної Ради України щодо незаконної діяльності «інтерактивних» клубів. Основна причина - масове їх поширення та негативний вплив на молодь.

«Останнім часом зростає занепокоєння щодо поширення на території нашої держави, зокрема у місті Львові, такого негативного явища, як гральний бізнес, який, всупереч Закону України «Про заборону грального бізнесу», існує під виглядом «інтерактивних» комп’ютерних клубів. Сотні дітей та батьків стають заручниками цих клубів, несучи в них останні гроші. Як наслідок, ми на власні очі спостерігаємо розпад благополучних родин та деградацію талановитої молоді», - зазначав у заяві міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ