Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові буде два маршрути рейкового соціального автобуса

Окрім маршруту рейкового автобуса від станції Сихів до станції Підзамче, у Львові планують розвинути гілку в напрямку Рясне-1 та Рясне-2. Про це сьогодні, 18 листопада, під час прес-конференції сказав перший заступник голови Львівської обласної ради Роман Ілик. «Гілка до Рясне-1-Рясне-2 є дуже перспективна , адже в цьому напрямку транспортне сполучення є проблемним. Проект почнуть розробляти вже з нового року», - сказав Роман Ілик.

 

Наразі йде підготовка впровадження рейкового автобусу, який курсуватиме від станції Сихів через головний залізничний вокзал до станції Підзамче. За словами Романа Ілика, це буде виключно соціальний проект. «Собівартість проїзду однієї людини в  рейковому автобусі 8 гривень, але оскільки маршрут буде соціальним, то вартість квитка становитиме 1,5 грн, а для студентів та інших пільгових категорій – вдвічі менше», – сказав Роман Ілик.

 

Впровадження рейкового автобуса фінансуватиме Укрзалізниця. На маршруті курсуватиме кілька сучасних автобусів з інтервалом в 1,5 год., які робитимуть сім рейсів на день. Вартість одного такого автобуса – 1,5 млн грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ