Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

У Львові буде ковзанярський центр, а у Винниках – санно-бобслейна траса

У Львові збудують ковзанярський центр на 9,6 тис. осіб, у Винниках – санно-бобслейну трасу, а поблизу «Тисовця» – стадіон для біатлону. Про це йдеться у пропозиціях Львівщини до державної програми розвитку спортивної інфраструктури на 2011-22 роки, повідомила з посиланням на заступника голови ОДА Володимира Губицького прес-служба Львівської ОДА.

Відповідні матеріали надіслані Національному агентству з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів (Укрєвроінфрапроект)».

Зі слів Володимира Губицького, згідно з пропозиціями облдержадміністрації на реалізацію держпрограми на 2011-2014 роки (перший етап) передбачено 22,97 млрд. грн.

Державна цільова соціальна програма розвитку в Україні спортивної та туристичної інфраструктури у 2011 – 2014 роках передбачає будівництво:

- критого ковзанярського центру у Львові на 9,6 тис. осіб;

- санно-бобслейної траси поблизу Винник;

- центру фрістайлу для дисциплін акробатика, могул та скі-кроссу на території НСБ «Тисовець»;

- стадіону для біатлону, лижних гонок та комплексу для стрибків із трампліну на території НСБ «Тисовець» зі створенням місць на 9,6тис. осіб;

- комплексу для змагань з гірськолижного спорту зі слаломних дисципліни та сноубордингу в селищі Славське (гора Тростян);

«На заключному етапі підготовки у 2015-2021 роках передбачається будівництво льодових арен для хокею, керлінгу, фігурного катання та олімпійського селища на 8 тисяч осіб у Львові і на 4,5 тисячі осіб в районі смт. Славське-Тисовець», – розповів Володимир Губицький.

Також держпрограма передбачає розвиток транспортної інфраструктури – будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт автодоріг та залізниць між об'єктами туристичної та спортивної інфраструктури. Крім цього, окреслено теж облаштування пунктів пропуску через державний кордон.

«Міжнародний Олімпійський Комітету орієнтовно у 2014-2016 роках буде розглядати заявки країн-претендентів на проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році, – зауважив Володимир Губицький. – До подання вищезазначеної заявки країни-претенденти повинні підготувати до50% об’єктів інфраструктури та провести міжнародні змагання з зимових Олімпійських видів спорту».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ