Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові частково перекриють рух через прибуття мощей великомученика Георгія

Протягом трьох днів, з 1 до 3 грудня, у Львові перебуватимуть чесні мощі (правиця) великомученика Георгія Побідоносця. Відтак, у місті буде перекрито рух з 15.30 до 17.30 1 грудня на вул. Опришківській (від вул. М.Кордуби до вул. Кривоноса), вул. М. Кривоноса (від вул. Опришківської до вул. В.Винниченка), вул. Винниченка (від вул. М. Кривоноса до вул. Валової), вул. Просвіти, вул. Короленка, вул. Лисенка (від вул. М.Заньковецької до вул. В.Винниченка), вул. М.Заньковецької, водночас з 14.00 год 1 грудня до 11.30 год 3 грудня буде перекрито вул. Короленка та вул. Смольського, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Програма заходів

1 грудня, неділя

16.00 – зустріч правиці великомученика Георгія Побідоносця на Високому Замку в кінці вул. Кривоноса. Молебень (очолює Керуючий Львівською єпархією Преосвященний єпископ Філарет у співслужінні духовенства Львівської єпархії).

16.20 – хресна хода до Свято-Георгіївського кафедрального храму міста Львова (вул. Короленка,3)

17.00 – Вечірнє Богослужіння великомученику Георгію (очолює єпископ Філарет).
20.00, 22.00 – акафіст з молебнем великомученику Георгію.

2-3 грудня, понеділок-вівторок

Від 00.00 і цілодобово - Богослужіння та акафіст з молебнем великомученику Георгію.

3 грудня, вівторок

11.00 – виїзд мощей до Києва.

Довідка.

Святий великомученик Георгій Побідоносець (II - III ст.) виріс у Каппадокії (Мала Азія) у християнській сім'ї. Вступивши до римського війська, святий Георгій своїми ратними подвигами заслужив увагу імператора Діоклетіана і був призначений одним зі старших воєначальників. Отримавши доручення імператора про переслідування християн, Георгій відкрито проголосив себе християнином і свідомо пішов на страждання заради Христа. Після восьмиденних тяжких катувань з вимогою зректися Христа, був обезголовлений у 303 (304) році. Шанування Георгія як святого відразу розповсюдилося по всій імперії і підтвердилося багатьма чудесами.

Син хрестителя Русі великого князя Володимира князь Ярослав Мудрий був охрещений з ім’ям Георгій. На початку 11 ст. Князь Ярослав (Георгій) спорудив у Києві поблизу Софійського собору мурований чоловічий монастир на честь свого небесного покровителя – святого вмч. Георгія Побідоносця. Наразі на цьому місці розбито сквер, посеред якого на фундаменті давньоруської Георгіївської церкви височить православний хрест.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ