Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові держслужбовці підвищуватимуть свою кваліфікацію за новітніми інформаційними технологіями

У Львові держслужбовці підвищуватимуть свою кваліфікацію за новітніми інформаційними технологіями. Сьогодні, 6 листопада, на базі Інституту демократії ім. Пилипа Орлика відкрили новітню лабораторію з інформаційних технології, яка стане технологічною базою для програми „Розбудова демократії та можливостей державної служби в Україні”, метою якої є підготовка управлінців європейського зразка.
 Як повідомив на презентації директор Західноукраїнського регіонального навчального центру Петро Мавко, в Україні ця програма триватиме два роки і матиме два навчальних центри — у Львові, в інституті демократії ім. Пилипа Орлика, та у Києві на базі Національного університету „Києво-Могилянська Академія”.
Перша черга управлінців, які підвищуватимуть свою кваліфікацію за програмою „Розбудова демократії та можливостей державної служби в Україні”, у Львові вже сьогодні розпочала курс лекцій. Як розповів Петро Мавко, за цією програмою підготовку пройдуть 120 державних службовців із 10 областей Західної України, з яких 30% працівники райадміністрацій, 33% — працівники мерій, 17% — члени громадських організацій та 20% - викладачі вищих навчальних закладів. Всіх бажаючих розподілили на чотири групи по 30 осіб. Кожна навчальна група пройде два курси, тривалістю по одному тиждень. Зокрема, сьогодні розпочався курс: „Політика і програма добросусідства з країнами Європейського Союзу”.
Як наголосив начальник управління культури Львівської міськради Андрій Клімашевський, одним із пріоритетів на 2007-2008 роки міська влада Львова бачить роботу за грандовими проектами, насамперед тими, які стосуються освітніх програм. Отож, залюбки підтримала цей проект і працівників мерії беруть участь у цій програмі.
 „Це унікальний проект, в якому поєднані найкращі напрацювання у підготовці державних службовців та найновіші унікальні технології. Такий проект реалізовується у світі вперше”, — наголосив голова представництва компанії „Теленор” в Україні, яка, власне, профінансувала реалізацію цієї програми, Тронд Мо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ