Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові діятиме програма правової освіти населення

Сьогодні, 10 березня, Львівська міська рада прийняла програму правової освіти населення Львова на 2011-2012 роки. Метою програми є створення належних умов для набуття громадянами Львова обсягу правових знань та навичок у їх застосуванні. За дану програму проголосувало 74 депутати.

Згідно з програмою, правова освіта має здійснюватись у всіх дошкільних загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах і закладах післядипломної освіти. З метою здійснення правової освіти проводяться лекції та бесіди на підприємствах міста.

Нагадаємо, у мерії також діє проект «Юридична служба для львів’ян». Розпочався ІІ етап навчальної програми «Правова школа для львів’ян». Перший тренінг на тему "Право на життя" відбувся 27 січня.

«Пересічний мешканець повинен знати ази законодавства, аби захистити себе, захистити свої права та бути більш ефективним в досягненні мети. З корупцією можна боротися і треба боротися різними шляхами. Перший, найбільш поширений спосіб – це каральні органи, другий – це власна позиція, власні знання. Тому кожна людина повинна розвивати свої власні юридичні знання, щоб саме це стало профілактикою у зменшенні бюрократичної тяганини. На сьогодні наше завдання – продовжувати цю школу, пропонувати іншим громадським організаціям приєднуватися до цієї школи, використовувати матеріали, які вже напрацьовані», - повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Олег Березюк.

Довідка:

Навчальна програма "Правова школа для львів’ян" була започаткована в травні 2010 року. За півроку прочитано 11 тренінгів на правову тематику. За цей період семінари відвідало близько 180 мешканців. У зв’язку з високою зацікавленістю мешканців навчальною програмою, виникла ідея продовження курсу безкоштовних лекцій.

Дізнатися графіки усіх занять, їх теми, а також зголоситися на семінар усі охочі можуть за тел. "Гарячої лінії міста" 15-80, або електронною адресою [email protected].

Нагадаємо, "Правова школа для львів’ян" - це комплекс семінарів та тренінгів, спрямованих на підвищення правової обізнаності мешканців Львова, які захищають власні права та свободи без залучення кваліфікованих спеціалістів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ