Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові до другого туру мерських виборів таки відкриють один з 27 вигульних майданчиків для собак

ЛКП «Лев» облаштувало тренувально-вигульний майданчик для вигулу безпритульних тварин, що перебувають на підприємстві, а також господарські тварини, що живуть поруч вул. Промислової.

Майданчик загальною площею 1300 м. кв. умовно ділиться на дві зони. На сьогодні завершені роботи з облаштування першої вигульної зони зі спеціальними перешкодами для тренування тварин. Таким чином господарі зможуть тренувати слухняність чотирилапих, окрім того, останні отримують ще й вдосталь простору, щоб просто побігати. Ця частина майданчику є надзвичайно важливою є для безпритульних тварин, що перебувають на ЛКП «Лев» та очікують на своїх господарів. Тут з чотирилапими зможуть гуляти волонтери, які приходять на підприємство, а кінологи проводитимуть навчання, таким чином це допоможе собакам швидше соціалізуватись та збільшить шанси швидше знайти господарів.

На весні заплановано облаштування сенсорного саду в другій половині майданчика. Тут будуть висаджені спеціальні рослини, які стимулюють мозок тварин, активують їх природні інстинкти, допомагають подолати стрес, що є особливо актуально для собак, які потрапляють на підприємство з вулиці, а також матимуть тактильні тренажери для розвитку когнітивних здібностей та подолання фобій. У сенсорній зоні планується облаштування затишних «купе» - лавки, оточені корисними рослинами, в яких потенційним господарям буде зручно знайомитись з собаками з підприємства та налагоджувати контакт.

У вході на майданчик буде облаштовано станцію для прибирання за чотирилапими, а також інформаційні таблиці, зокрема з правилами поведінки на майданчику.

Майданчик передбачає також освітлення, тому прогулянки тут будуть комфортними в будь-яку пору року.

Нагадаємо, що в межах програми створення інфраструктури для належного вигулу собак у Львові на 2019−2023 роки, планують облаштувати 97 об'єктів для вигулу собак: 27 майданчиків для вигулу собак, на яких власники зможуть вигулювати своїх улюбленців без повідка, 21 закритий тренувально-вигульний майданчик зі спортивним обладнанням та 49 прогулянкових маршрутів.

Брифінг про відкриття тренувально-вигульного майданчика відбудеться 16 листопада 2020 р. на вул. Промисловій.

Зазначимо, як повідомляла ЛМР, майданчик на Промисловій та в Центральному парку культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького у м.Львові, повинні були здати в експлуатацію в червні 2020.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ