Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові до Євро-2012 водіям з плакатів нагадуватимуть про правила дорожнього руху

У Львові до Євро-2012 водіям з плакатів нагадуватимуть про дотримання правил дорожнього руху. Пілотний проект із безпеки дорожнього руху профінансує Європейський Союз. Зокрема, увагу водіїв звертатимуть на перевищення швидкості та на користування пасками безпеки. Про це розповів сьогодні, 3 березня, під час прес-конференції директор департаменту «Євро-2012» Олег Засадний.

 

За його словами, проект потрібний з огляду на забезпечення готовності міста створити безпечні та комфортні умови перебування у Львові гостей та учасників чемпіонату. 

 

«Ми опрацювали статистичні дані та провели низку зустрічей з представниками різних відомств і дійшли висновку, що найбільша кількість ДТП у регіоні є наслідком перевищення швидкості. Мета кампанії контролю  за перевищенням швидкості  полягає у скорочені кількості ДТП з травматичними наслідками, а смертей і травм на 20%. За рік це дасть можливість врятувати приблизно 30 життів та уникнути 200 травм. Ми плануємо спочатку зосередитись на перевищенні швидкості а потім і на використанні пасків безпеки», - розповів старший консультант Проекту ТЄМ-Т Ентоні Пірс.

 

Для розробки дизайну плакатів проводитиметься конкурс із залученням громадськості Львова. «Ми сьогодні оголошуємо конкурс плакатів серед львів’ян, свої варіанти може запропонувати кожен. Також ми запланували ряд зустрічей зі студентами профільних навчальних закладів», - зазначила координатор проекту Оксана Романуха.

 

Також вона розповіла, що роботи прийматимуться до 3 квітня. Після цього протягом тижня зберуть компетентне журі, в яке входитиме 5 львів’ян та 5 міжнародних експертів,  і вони оберуть переможця.

 

Зазначимо, що переможці отримають винагороду – 10 тисяч гривень в кожній кампанії: перевищення швидкості та використання ременів безпеки. Важливим є те, що кампанії повинні розроблятьсь та реалізовуватись за участі мешканців Львова.

 

Перша акція про перевищення швидкості почнеться в травні, а в сезон початку відпусток розпочнеться друга хвиля акції, яка нагадуватиме про важливість та необхідність використання під час руху пасків безпеки.

 

Більш детальну інформацію можна отримати на офіційному сайті Львівської міської ради.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ