Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові до Євро відновлять стадіон «Юність» для гри в регбі

До Євро-2012 у Львові планують відновити стадіон «Юність», що у парку культури ім. Б. Хмельницького. Хоча його реконструкція й планується до футбольного чемпіонату, однак стадіон буде відновлено для гри в регбі. Про це повідомили сьогодні, 16 листопада, під час громадського слухання проекту містобудівного обґрунтування реконструкції стадіону «Юність» в парку культури ім. Б. Хмельницького у Львові.

 

Як розповів президент ГО «Спортивний клуб «Сокіл-Регбі», яка є замовником, Володимир Артимович, нині стадіон в жахливому стані. Стадіон потребує впорядкування і благоустрою, влаштування під’їзду автобусів до входу корпусу загального призначення, пандусів та сходів, огороджених подвійним поруччям – для людей з обмеженими фізичними можливостями, влаштування туалетів для глядачів. Також потрібно побудувати корпус з приміщеннями загального та спеціального призначення .

 

Щодо стоянки для транспорту відвідувачів стадіону, то головний архітектор проекту Любомир Королишин розповів, що планується будівництво багаторівневої автостоянки на 600 місць, але її винесуть за територію паркової зони, а саме на вул. Вітовського.

 

Також замовник стверджує, що не буде забрано ні одного зайвого метра землі в міста, а відновлений стадіот буде займати таку ж територію, як його попередник.

 

Попередній кошторис робіт становить приблизно 27-32 млн грн, але сума може ще змінитись.

 

Наразі проект рекомендований до подальшого погодження.         

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ