Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові думають над розширенням меж міста

На сьогодні основною проблемою при коригуванні генерального плану міста Львова є розширення меж міста – про це сьогодні під час прес-конференції повідомив керівник управління архітектури та містобудування ЛМР Юрій Криворучко.
„На сьогодні в нас є основна проблема – затиснутість Львова між територіальними громадами навколишніх сіл. Місто не має юридично затверджених земель для свого розширення, і для будь-якого руху на периферію потрібно отримати дозвіл Верховної Ради України. На сьогодні місто може розширюватимсь в напрямку Рясне-2, Лисиничі, Підголоско. Також серед основних резервів міста в плані житлового будівництва – близько 300 гектарів спецтериторій колишніх військових частин. Також близько 4% території міста – це ділянки колишніх садово-городніх кооперативів, які зараз посилено приватизують, проте на перспективу ці ділянки можуть бути викуплені інвесторами, оскільки мають дуже вигідне розташування”, – зазначив Юрій Криворучко.
 У відкоригованому генеральному плані міста зарезервовано 5 ділянок для багатоповерхових паркінгів та ще близько 20 запропоновано, також передбачено ділянку під кіно-концертний зал та великий спортивний комплекс – стадіон із необхідною структурою для проведення „Євро-2012”. Також опрацьовується питання рекультивації промислових територій, які є перспективними в плані житлового будівництва, проте вимагають значного вкладення коштів. Також планується виставити на інвестиційний продаж ділянки в долині Полтви з розрахунку на те, що інвестори збудують там житлові будинки з умовою розташування навколо них громадського парку.
 Нагадаємо, що цього року було проведено тендер на закупівлю робіт з розробки містобудівної документації коригування генерального плану міста. За підсумками тендеру цю роботу було доручено ДІПРО „Містопроект”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ