Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові два тижні триватиме фестиваль давньої музики

Завтра, другого жовтня, у Львові розпочнеться V Фестиваль давньої музики у Львові, який відкриватимуть шведські виконавці середньовічної та ренесансної музики Пера Матсона та Уде Гедеке. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив керівник фестивалю Роман Стельмащук.
 „Це вже п’ятий фестиваль у місті, він має свою історію та є щораз більша потреба у його проведенні. Над організацією фестивалю працює багато людей, адже це два тижні щоденні концерти відбуваються у залах Львова”, – розповів Роман Стельмащук.
Як повідомив Роман Стельмащук, половина концертів у рамках фестивалю присвячена музиці часів середньовіччя. „Солісти гурту „Декамерон” із Варшави проведуть курс майстерності. Вони навчатимуть правильно виконувати застольні, еротичні, пияцькі пісні. Цікавими у цьогорічній програмі є також дванадцятиголосні концерти української церковної музики з початку ХVІІІ століття та традиційні співи Києво-печерської Лаври”, – розповів Роман Стельмащук.  
„Фестиваль буде проходити у різних концертних точках міста, але більшість заходів відбудеться у Будинку органної та камерної музики у Львові. Наші солісти та артисти братимуть активну участь у фестивалі”, – зазначив директор БОКМ Богдан Винницький.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ