Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові двірники тяжко працюють і вдень, і вночі: а їхня зарплата застрягла в Казначействі

Як розповіла голова Галицького району Ірина Маруняк, протягом останніх трьох днів у Львові інтенсивно працюють усі двірник, незважаючи на святкові та вихідні дні. «За таких погодних умов усі розуміють, що прибирати треба негайно, адже усе це одразу примерзає», - зазначає Ірина Маруняк. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, до ручного прибирання доріг та тротуарів Галицького району залучено 252 двірників ЛКП та 30 двірників ШРП.

«У нашому районі бракує ще 39 двірників. Люди звільняються, бо робота фізично важка, а зарплати не такі високі.

Ми вдячні усім тим працівникам, які і на Йордан, і в неділю вийшли на роботу, аби прибрати дороги та тротуари від снігу. Люди працювали, не зважаючи на свята, в такому інтенсивному режимі 3 дні. Вчора особливо, коли ускладнились погодні умови – сніг з дощем, мінусова температура, і все одразу ж примерзало. Двірники працювали і зранку, і після обіду, і ввечері. Розчищали тротуари, скидали сніг», - додала Ірина Маруняк.

Відтак, мерія дякує усім працівникам ЛКП та ШРП, які прибирають місто у складних погодних умовах.

«Наші двірники розпочинають роботу з 4-5 год ранку, аби вже до 7-8 год, коли люди поспішають на роботу, на навчання, місто було прибраним. Є родини, які свої ділянки прибирають ще з вечора», - додає Ірина Маруняк.

Однак, як зазначила голова Галицької районної адміністрації, ситуація з саночисткою міста складна, адже казначейство не виконує платіжні доручення.

«Зараз у нас практично нема коштів на паливо, на зарплату двірникам ЛКП та ШРП. Всі кошти у казначействі, майже 511 тис грн. Така стаття як саночистка тепер не першочерговий платіж. Ситуація критична – не фінансується ні механізоване, ні ручне прибирання», - зазначила Ірина Маруняк.

Як уточнив голова Личаківської районної адміністрації Іван Лозинський, казначейство також не виконує платіжні доручення на 506 тис грн по саночистці цієї районної адміністрації.

Довідка.

Загалом у Львові працює майже 2 тис двірників. У Шевченківському районі працює 431 двірник, у Франківському – 460 з потрібних 560, у Личаківському – 283 з потрібних 313 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ