Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові ГО «Спільнота» збере підписи всіх кандидатів у президенти – за повернення до мажоритарних місцевих виборів

Громадська організація «Спільнота» у Львові провела збір підписів за поновлення мажоритарної системи виборів для місцевих виборів. Протягом тижня активісти «Спільноти» зібрали 5, 5 тисяч підписів.
За словами голови ГО «Спільнота» Юрія Кужелюка, у Львові було поставлено 5 наметів. Львів’ян самі підходили і підписувалися. Тому 5 тисяч підписів за повернення мажоритарної системи є досить значною кількістю.

На думку Юрія Кужелюка, мажоритарна система є найоптимальнішою для місцевих рад, бо забезпечує контакт депутата з виборцями.

За словами члена ГО Володимира Гірняка, організація публічно пропонуватиме підписатися за зміну виборчої системи всім партійним агітаторам та кандидатам у президенти, які приїжджатимуть до Львова. У разі відмови їх проситимуть надати пояснення.

«Опитування є засобом громадського тиску, і його результати будуть скеровані до Президента та Верховної Ради. Суспільство дозріло до зміни системи виборів. Під час виборів у Київраду парламентські партії набрали лише 30% голосів, а решту набрали не парламентські, як-от блок Кличка. Це є прямим підтвердженням актуальності зміни системи виборів до місцевих рад», – зазначив Володимир Гірняк
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ