Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові готуватимуть соціальних фахівців для роботи з дітьми, батьки яких узалежнені від алкоголю

Науково-практичний семінар на тему: «Методика праці з дітьми, в сім’ях яких є проблема алкогольного узалежнення» відбудеться 28-30 листопада за підтримки управління соціального захисту Львівської міської ради - повідомляє прес-служба Львівської міської ради. Організовує його Львівська обласна громадська організація «Асоціація випускників Українського Католицького Університету».

У семінарі візьмуть участь 50 осіб, які працюватимуть у соціальній сфері з дітьми, в сім’ях яких є залежні від алкоголю. Семінар проходитиме за адресою смт. Брюховичі, вул. Широка, 4 (Підприємство релігійної організації «Світлиця»).

Як повідомили організатори заходу, алкоголізм шкодить не лише залежній від алкоголю особі, а й негативно впливає на психосоціальний стан найближчих до алкоголіка осіб – чоловіка чи дружини, дітей. Цей феномен у науковій літературі називають «співузалежненням». Однією з форм соціальної та психологічної реабілітації співузалежнених дітей є проведення для них соціотерапевтичних світлиць і таборів, де ці діти мають можливість перебувати в іншому середовищі, ніж те, до якого звикли вдома.

Методикою організації та принципами функціонування соціо-терапевтичних світлиць і таборів з учасниками семінару поділиться Малгожата Рибацка, яка вже впродовж багатьох років організовує їх у Польщі. У цих світлицях і таборах діти засвоюють нові принципи співпраці у спільноті, вчаться нових форм міжособової поведінки, пробують себе у нових соціальних ролях. За допомогою особливих принципів відносин у такому таборі діти проходять свого роду реабілітацію, засвоюють суспільно-прийнятні форми поведінки, знаходять групу підтримки, мають більше шансів свідомо керувати власною поведінкою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ