Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові громадська організація роздала городянам понад 20 тис. пов’язок

Щоб не допустити ще масштабнішого поширення у Львові епідемії грипу, у п’ятницю активісти громадської організації „Рідне місто” безкоштовно роздали львів’янам 20 тисяч марлевих пов’язок, – повідомила прес-служба «Рідного міста».

 

З поширенням епідемії грипу у Львові мешканці міста стали заручниками бездіяльності влади на усіх рівнях. Аби не допустити ще більшого розповсюдження хвороби, яка має такі важкі наслідки, посадовці усіх рангів закликали людей одягати марлеві пов’язки, вживати профілактичні препарати. Утім і те, і інше з аптечних полиць зникло ще у четвер вдень і досі не з’явилося.

 

„Медики ще навесні попереджали, що восени в Україні можлива епідемія грипу. Питання у тому, чому країна, і Львів зокрема, виявилися зовсім неготовими? Чому в місцевому управлінні з питань надзвичайних ситуацій була лише невелика частка від необхідної кількості марлевих пов’язок? При тому, що кошти на їх закупівлю виділялися. Так само виникає запитання куди поділися ті марлеві пов’язки, які начебто нам надіслали як гуманітарну допомогу з-за кордону? Чому пов’язок немає в аптечних кіосках, зате на ринках їх продають по 6 гривень за штуку? Ну, але відповіді на ці питання будуть шукати контролюючі органи, – зауважує представник ГО „Рідне місто” Софія Байса. – Ми ж просто вирішили допомогти у тому найнеобхіднішому захисті. Тому, як тільки почала з’являтися перша інформація про збільшення кількості хворих, ми замовили марлеві пов’язки і роздали їх людям, так, як це робиться у європейських країнах. Правда, там цю функцію бере на себе місцева влада. Наша ж місцева влада поки що займається лише самопіаром. Натомість жодних конкретних дій, щоб приборкати епідемію, досі не зроблено”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ