Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові громадські активісти мирно "блокуватимуть" магазини, які продають алкоголь після 22.00

З 1 лютого 2013 року у Львові починається безстрокова громадська молодіжна акція «Громадський контроль. Скажи порушнику стоп». Акція спрямована на боротьбу з незаконним продажем алкоголю та тютюну на об’єктах торгівлі, повідомили організатори.

«На законодавчому рівні питання продажу алкоголю та тютюну врегульоване, але фактично кожного дня ми бачимо, як цей закон грубо порушується – неповнолітнім біля шкіл продають тютюнові вироби та слабоалкогольні напої, а пізно ввечері зовсім не є проблемою купити алкоголь в так званих «нічних точках». І ці «точки» знають всі, а міліція та влада міста, не можуть чи не мають бажання, змусити власників даних закладів дотримуватись законодавства. Тому ми, члени Громадського об'єднання «Самопоміч», Громадської організації «Завжди вірні», Молодіжної громадської організації «Об’єднання Студентів – Правників», Студентської ради Львова – учасники акції, відчуваємо на собі відповідальність за себе та здоров’я і розвиток наших майбутніх дітей - частково візьмемо на себе обов’язок патрулювати магазини міста, щоб у випадку виявлення порушення закону, викликати міліцію для складання відповідних протоколів, проводити мирні акції протесту з метою унеможливити незаконний продаж алкоголю та тютюну», – йдеться в повідомленні. 

Своїми діями активісти хочуть змусити належно виконувати функції, працювати, правоохоронців, податківців, міських чиновників. Попередньо вони скерували листи у відповідні інстанції – відповідним керівникам: начальнику ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області п. С. Зюбаненку, прокурору міста Львова п. А. Стасіву, начальнику Регіонального управління департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів ДПС України у Львівській області. п. О. Зінов’єву, начальнику Управління податкової міліції ДПС у Львівській області п. Р. Плющу.

Зреагувала на звернення лише міліція міста Львова. У зв’язку з цим активна та свідома молодь оголосилв про початок антиалкогольної кампанії «Громадський контроль. Скажи порушнику стоп!». Починаючи з 4 лютого, щодня вони планують здійснювати масові виїзди до місць продажу алкоголю та тютюнових виробів неповнолітнім, продажу алкоголю в нічний час, фіксувати моменти порушення законодавства, залучивши засоби масової інформації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ