Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові хочуть перевести одну з котелень на альтернативне паливо, але не можуть знайти інвестора

Ще до кінця року ЛМКП „Львівтеплоенерго” планує перевести на альтернативне паливо котельню по вул. Медової Печери 54, яка обслуговує Львівський геріатричний інтернат. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив заступник директора ЛМКП „Львівтеплоенерго” з питань перспективного розвитку підприємництва Володимир Прокопович. „Стара котельня є морально зношеною та потребує капітальної реконструкцій, тому ми хочемо ще до кінця цього року перевести її на альтернативне паливо”, - сказав Володимир Прокопович.
До діючої котельні планують добудувати нову частину, щоб при цьому залишити можливість опалювати інтернат газом. Вартість проекту 3,5 млн гривень, проте коштів на його втілення ще немає. „Проектна документація нової котельні розробляється за рахунок „Львівтеплоенерго”, а от хто виділить кошти на монтаж поки що невідомо. Ми зверталися і до місцевої влади, і до держави, ніхто не відмовляє, але і гроші не дає”, - розповів Володимир Прокопович.

В ідеальному варіанті перевести котельню на альтернативний вид палива можна за півроку - 3 місяці на розробку та затвердження проекту та ще 3 місяці на монтаж системи. Якщо ж котельню таки переведуть на альтернативне паливо, то опалюватимуть будинки тирсою та дерев’яною щепою. Окупиться котельня має протягом 4-5 років. Як зазначив Володимир Прокопович, вибір цієї котельні був зумовлений тим, що будівлі, які вона обслуговує, повністю є в комунальній власності. За один сезон геріатичний інтернат за опалення сплачує понад 1,4 млн гривень.

Зараз в котельню по вул. Медової Печери, 54 планово реконструюють - замінюють теплопровідні мережі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ