Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові є організації з будівництва багатоповерхових будинків, які працюють без будь-яких на це документів

Влада органів місцевого самоврядування у галузі будівництва обмежена законодавством та не має жодної інформації про будівництво об’єктів на території міста. Про це під час панельної дискусії у межах Форуму місцевого самоврядування розповів директор департаменту містобудування Андрій Павлів. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Почалось самовільне будівництво, підприємець чи інвестор оштрафований. А що далі? Умови та обмеження видаються лише на нові об’єкти. Тобто ситуація патова. Продовжувати не можна, він є оштрафований. Видавати умови та обмеження ми не маємо права. І що далі відбувається? Будівництво. Підприємець платить мінімальні кошти і може без документів на землю, будівництво та інших дозвільних документів вести будову.

Відтак, органи місцевого самоврядування повинні мати інформацію щодо нового будівництва чи реконструкцію об’єктів.

Нещодавно суд визнав право власності на нерухоме майно в рекреаційній зоні – парку «Знесіння». Найстрашніше, коли визнається право власності на споруди в межах червоної лінії на майбутніх перехрестях, коли визнається право власності на територіях, які заборонені взагалі для забудови. В нас дійшло до того, що суд визнав право власності на тимчасовий об’єкт на пр. Шевченка. Це вершина цинізму. Так званий МАФ отримав право власності і має навіть паспорт прив’язки», - зазначив Андрій Павлів, директор департаменту містобудування.

Фото: Відомості-UA.com

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ