Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові інсценізують бій під Крутами

26 січня з нагоди 90-ї річниці бою під Крутами у Львові проведуть інсценізацію бою на станції Крути. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив начальник управління, сім'ї, молоді та спорту ЛМР Дмитро Пушкарьов.
«Цього року ми вшановуємо 90-ту річницю бою під Крутами, де українські студенти протистояли військам Муравйова. З цієї нагоди наше управління спільно з організацією «Пласт» проведе ряд заходів. Зокрема, в суботу 26 січня пластуни інсценізують бій на станції Крути. На спеціально оформленому трамваї, який виконуватиме роль потяга «Львів-Київ-Крути», учасники акції поїдуть з площі Кропивницького до вул. Руської, а звідти вирушать до парку «Знесіння», де відтворять події 29 січня 1918 року. Наступного дня на Кайзервальді відбудеться квест для хлопців та дівчат 11-14 років, а також в Сихівському лісі відбудеться теренова гра».
Як зазначив Дмитро Пушкарьов, 29 січня пластуни покладуть квіти на Личаківському кладовищі до могили Ігоря Лоського, учасника бою під Крутами. В цей же день вихованці ліцею імені Героїв Крут здійснять по місту пішу ходу з смолоскипами. Крім того, відбудуться вечори пам'яті та літературно-музичні конкурси.
За його словами, на проведення цього заходу виділили 1 тисячу гривень, які підуть на канцтовари, оренду трамваю та подарунки для переможців.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ