Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

У Львові карантин дав результат

За 9 грудня у Львові зареєстровано 1393 хворих, з них - 12 на грип, а решту на ГРВІ. Якщо порівнювати з кількістю захворілих 8 грудня, то це на 165 осіб менше. Захворюваність серед дітей за вчорашній день трошки зменшилася порівняно з 8 грудня: за день захворіло 670 дітей, тоді як за 8 грудня захворіло 830. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Станом на вчора ми маємо 7 госпіталізованих дітей, позавчора їх було четверо. Утім, загальна динаміка захворюваності є позитивною, тобто кількість зменшується. Тож можемо констатувати, що вжиті мерією заходи дають позитивний ефект. Санстанція продовжуватиме щоденний моніторинг ситуації із захворюваністю у місті та подаватиме її нам. Тож як тільки ми побачимо чіткі тенденції до зменшення захворюваності, і вона не перевищуватиме епідпорогу, можна буде говорити про відновлення навчання в школах міста», - сказав в.о. керівника управління охорони здоров’я Мирон Борисевич.

Нагадаємо, від 9 грудня для запобігання поширенню захворюваності у львівських школах було запроваджено обмежувальні заходи та призупинено навчання. Про це видано розпорядження міського голови, яке базується на рішенні міської комісії техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Триватиме карантин до особливого розпорядження міського голови.

Пам'ятка з профілактики грипу та інших гострих респіраторних інфекцій (ГРІ)

ГРВІ - це велика група гострих вірусних захворювань, які характеризуються повітряно-крапельним шляхом передачі та переважним ураженням верхніх дихальних шляхів.

Профілактика захворювань: - повноцінне харчування з включенням вітамінів у природному вигляді; - часте провітрювання приміщень; - вживання загальнозміцнюючих та тонізуючо-імуномодулюючих препаратів та препаратів цілеспрямованої імуностимулюючої дії.

Високоефективними є рекомендації загального санітарно-гігієнічного спрямування, зокрема: - часто мити руки з милом; - прикривати ніс та рот хустинкою (або одноразовими серветками) при кашлі та чиханні; - широко застосовувати засоби нетрадиційної (народної) медицини, гомеопатичні препарати, оксолінову мазь.

Симптоми: - захворювання здебільшого починається гостро, з проявів загальної інтоксикації (озноб, відчуття жару, сильний головний біль, біль в очах). Хворого турбують загальна слабкість, ломота в попереку, крижах, суглобах, м'язовий біль, порушується сон; - здебільшого на другу добу хвороби з'являється сухий кашель, починає турбувати біль у грудях. На 3-5 добу кашель м'якшає, з'являється незначна кількість слизового мокротиння. Носове дихання порушене через набряк слизової оболонки; - вже в перші години температура тіла може сягати 39-40°С, утримуватись на такому рівні 2-3 доби; - існують деякі особливості клінічного перебігу грипу у різних вікових групах. У дітей молодшого віку передусім можуть з'явитися блювання, судоми; - лікування ГРВІ та грипу є складною проблемою, тому його має визначати лікар. Не потрібно займатись самолікуванням - це небезпечно! При своєчасному і правильному лікуванні хвороба закінчується повним одужанням. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ