Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львові картини арт-терапевтичних майстерень психіатричних закладів продаватимуть з аукціону

Учора, 18 листопада, у Львові відбулася презентація мистецького каталогу «Инший». В каталозі представлені роботи з арт-терапевтичних майстерень психіатричних закладів міста. «Цей каталог – фінальний продукт арт-проекту «Блаженність у дзеркалі» і присвячений Дню психічного здоров’я», – зауважив під час презентації ініціатор проекту, головний лікар Львівської обласної психіатричної клінічної лікарні, віце-президент Європейської асоціації психотерапевтів Олександр Фільц.

 

Сам каталог складається з близько сотні живописних творів. Каталог – одна з частин великого проекту «Блаженність у дзеркалі». Над його укладанням працювали як митці, так і психотерапевти протягом трьох років. «В світовій практиці психіатрії такі каталоги видаються, але вони складаються за суто психологічними ознаками і присвячені більше аналізу робіт, аніж самим роботам. Ми не хотіли багато говорити, ми хотіли більше показати, тому акцентували увагу на естетично-концептуальній складовій», - зауважив Олександр Фільц.

 

Як розповіла арт-терапевт Юлія Винницька, до каталогу подали роботи чотирьох арт-терапевтичних майстерень Львова. «У арт-терапії немає завдання навчити людину малювати. Іноді люди вперше беруть в руки пензля чи олівця і їм вдається», - сказала Юлія Винницька. 

 

Каталог складали за трьома критеріями – естетичним, психологічним та психопатичним. Символом каталогу є Дон Кіхот, який присутній всіх сторінках каталогу. «Дон Кіхот – традиційний символ того, що мрії і фантазії можуть опанувати світ. Сервантес сам говорив, що хотів за допомогою цього персонажу виправити світову несправедливість. На сьогодні Дон Кіхот є символом інтернаціональним», – зауважив Олександр Фільц.

 

Більшість картин, які є в каталозі, експонували і ще виставлятимуть в чотирьох львівських галереях: 1-7 листопада – «ДЗЕРКАЛО-1.Вибране» в арт-галереї „LvivArt”; 9-15 листопада – «ДЗЕРКАЛО-2.Квадро» , арт-галерея „Primus”, 17-22 листопада – «ДЗЕРКАЛО-3.Анонімно», мистецьке об’єднання „Дзиґа”, 1-7 грудня – «ДЗЕРКАЛО-4.Ідейно», „Музей ідей”. За словами Владка Кауфмана планується провести аукціон – розпродаж творів виставок.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ